Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szabadság linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Szabadság képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: szabadsag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 95 db
21. századi Siker Akadémia

21. századi Siker Akadémia

A Ker­ner Tra­i­ning nap­ra­kész tudást ad azokon a területeken, amit az iskolákban nem tanítanak. Mi segítünk Neked, hogy fel­fe­dezd a cso­dát magad­ban, kibon­ta­koz­tasd a ben­ned szunnyadó képes­sé­ge­ket és meg­ta­láld igazi önmagad. Az embe­ri­ség tudása 2-3 éven­ként dup­lá­zó­dik. Robo­gunk a tudás­alapú tár­sa­da­lom felé, ahol nem a ter­mék, vagy a szol­gál­ta­tás a fő áru­cikk, hanem az infor­má­ció a siker kul­csa. A vál­to­zás annyira gyors ütemű, hogy az isko­lák kép­te­le­nek alkal­maz­kodni hozzá. A 21. szá­zad­ban a leg­fon­to­sabb tan­tárgyak a siker eléré­sé­hez - többek közt - a hatékony kommunikáció, emberi kapcsolatok, önbizalom növelés, személyiségfejlesztés, önmagunk és gondolataink értékesítése, időgazdálkodás, pénzügyi intelligencia.

A 3 lépés - Az anyagi függetlenségig

A 3 lépés - Az anyagi függetlenségig

Mindig is az volt az álmom, hogy elindítsam saját vállalkozásomat. Elegem volt abból, hogy más emberek álmait építsem és hogy nem irányíthatom a saját jövőmet. Ahogy az évek teltek, úgy éreztem nem fogom megtalálni a számomra tökéletes üzletet, ami mindent megad, amit akarok: pénzügyi függetlenséget, a családdal tölthető minőségi időt, és a jogot hogy azokat a dolgokat tegyem, amik fontosak nekem.

A betegségek megelőzésének tudománya

A betegségek megelőzésének tudománya

A fejlett országokban az 1940-es években kezdődött az a jelenség, miszerint a halálozási statisztikák élére olyan krónikus betegségek kerültek, amelyek többé-kevésbé környezeti tényezők által meghatározottak, vagyis elvileg a káros hatások kiiktatásával kialakulásuk megelőzhető. A felismerés elvezetett a különböző szűrő- és megelőző módszerek feltérképezéséhez, a prevenciós orvoslás kialakulásához. Az ismeretek bővülésének köszönhetően egyre több betegségről bizonyítható, hogy a kialakulás nagyrészt valamilyen káros környezeti hatásra vezethető vissza.

A félelem nélküli élet 7 aranyszabálya

A félelem nélküli élet 7 aranyszabálya

Könnyű a félelmeinktől megszabadulni? Ha így lenne, mindannyian már régesrég megtettük volna, megszabadultunk volna tőlük. Elfelejtjük azonban, hogy a félelemnek életmegőrző hatása van: néha igazán szükség van (volt) rá, hogy életben maradjunk. Gondolj csak egy perce arra, hogy szalad feléd egy oroszlán... Ilyenkor senki sem gondolkodik, viszont rohan! És ez rendben is van, feltéve, ha utána nem fogunk állandóan rettegni, szorongani attól, hogy talán... ? megint jön az oroszlán... - Ez az a mód, ahogyan a félelem megmérgezi az életet. És ezt vedd szó szerint: a félelem, a stressz hatására adrenalin szabadul fel a testben, az immunrendszer működése - másra kell koncentrálni: rohanni kell az oroszlán elől - leáll. Vagyis a félelem tényleg mérgez: a test ilyen állapotban nem képes gyógyulni...

A félelem rétegei és a kiút

A félelem rétegei és a kiút

Ahogy a magyar nyelv mondja, a félelem fél-elem, tehát nem egész.Fontos ezt tudunk, mert amikor félünk, akkor csak félig láthatjuk az igazságot, félig érezzük a valóságot, hiszen fél-elemben vagyunk. Reszektünk tőle, remegünk tőle, kiver a víz, vagy falfehérré válunk az ájulás szélén...Nem kapunk levegőt és ez még jobban megijeszt.És ha még attól is rettegünk, hogy mások észreveszik rajtunk, az csak ront a helyzetünkön:hiszen ez valami olyan kontrollálhatatlan erő, ami megesz, elpusztít, és ezt ki szeretné?

A hosszú szabadság fogalma és a bűvös 7-es!

A hosszú szabadság fogalma és a bűvös 7-es!

Napjaink embere megnövekedett alapfeszültséggel él együtt, mely a munkájában és a magánéletében egyaránt megjelenik. Ezért fokozott hangsúlyt kap a kikapcsolódás, a pihenés, az erre szánt idő mennyisége és minősége. A 'megpihenés' célja a munkavállaló feltöltődése, új ingerek, ismeretek, kalandok, kihívások révén.

A karrier itt kezdődik

A karrier itt kezdődik

A Karrier oldal hazai úttörőként 1996-ban indult, magáénak tudván ezzel a Magyarország első állásportálja címet. A cég 100%-ban magyar tulajdonú, budapesti székhelyű családi vállalkozás formájában azóta is fejlődik. Az elmúlt évben egy a mai piac elvárásainak megfelelni tudó, strukturálisan, funkcionálisan illetve grafikailag is megújuló oldal kialakításán fáradoztunk. A portál 2011 év elején új erőre kapva béta verzióban újra indult, reményeink szerint mind a munkaadók mind a munkavállalók megelégedésére.

A Mátrai hegyek alatt: Markaz

A Mátrai hegyek alatt: Markaz

Tudta Ön, hogy - Magyarországon az egyik legnagyobb szintkülönbség Markazon van, - itt található az ország legmagasabban fakadó forrása, - pincészeteinkben zamatos, díjnyertes mátrai borok kóstolhatók, - a melegvízi-forrásnál egykor ruhát mostak az asszonyok, - a markazi várromtól gyönyörű panoráma nyílik, - a Kézműves házban a múlt emlékei mellett programok is várják, - a tájházban kék színű a búbos kemence, - az egykori falu pusztatemploma a Markazi-tó mélyén nyugszik, - az ország legnagyobb átmérőjű szabadtéri Szent Korona alkotása településünkön található, - telente Téli Boros-Toros programmal búcsúztatjuk az évet? Ha válaszai közt akár egy nem is szerepel, kerekedjen fel és látogasson el hozzánk, mi minden kérdésére válaszolunk. A mátrai hegyek lábánál megbúvó, varázslatos szépségű kisközség szeretettel várja a nyugalomra, feltöltődésre, kikapcsolódásra vágyókat!

A Munka Törvénykönyvéről - Rendes szabadság

A Munka Törvénykönyvéről - Rendes szabadság

1992. évi XXII. Törvény a Munka Törvénykönyvéről - Rendes szabadság 130. § (1) A munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és pótszabadságból áll. (2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság: a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára; b) a szülési szabadság tartamára; c) a tizennégy éven aluli gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első évére; d) a harminc napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára; e) a tartalékos katonai szolgálat idejére, és f) minden olyan munkában nem töltött időre, amelyre a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset-fizetésben részesül...

Hirdetés
A munkavállaló szabadsága - Pótszabadság

A munkavállaló szabadsága - Pótszabadság

Az 1992-től hatályos Munka Törvénykönyve (Mt.) csak egészségügyi megfontolások alapján biztosít pótszabadságot. (Az indokolás ezt azzal magyarázza, hogy a munkahely, a munkakör, valamint a beosztás jellegéből eredő pótszabadságok jogcímét és mértékét elsősorban abban a gazdasági ágazatban, szakmában vagy munkahelyen kell megállapítani, ott kell rendelkezni felőle, ahol e speciális szabályokat alkalmazzák vagy egyáltalán e sajátságos kérdések felmerülnek.) A törvény generális szabályként kimondja, hogy a pótszabadság az alapszabadságon felül jár, és a többféle jogcímen alapuló többszöri pótszabadság egymás mellett is megilleti a munkavállalót

A siker titka

A siker titka

Ezen az oldalon egy új megközelítésével ismerkedhetünk meg az mlm szakmának. Hogyan érheted el, hogy a kíváncsi jelöltjeid sorban várakozzanak Nálad az üzleti lehetőséged megismerése céljából? És a hagyományos, elavult módszerek, hogyan hiúsítják meg a sikereidet?

A siker...avagy, ahogy élni szeretnénk

A siker...avagy, ahogy élni szeretnénk

Ha száz embert megkérdeznénk, hogy 'mi a siker', gyanítom, hogy legalább százféle választ kapnánk. Lenne, aki azt mondaná, hogy 'az, ha sok pénzem van', lenne, aki azt tartaná sikernek, 'ha közismert lenne'. Más úgy definiálná, hogy 'a célunk felé haladva, az elénk kerülő akadályok leküzdése fölött érzett öröm'. Megint más azt tartaná sikernek, 'ha a tevékenységét elismernék'.

A szabadság filozófiai fogalma

A szabadság filozófiai fogalma

A szabadság minket elsősorban hétköznapi értelemben, és különösen mint politikai szabadság, tehát mint jog érdekel. Ez azt jelenti, hogy az embernek joga van ahhoz, hogy a közösségen belül maga határozza meg az életét, a dologhoz való hozzáállását, maga döntsön a saját sorsa felett, feltéve, hogy ezt nem önzően teszi, hanem úgy, hogy a közösségen belül, annak a javát szem előtt tartja. A szabadság mint jog azonban feltételezi azt, amit metafizikai szabadságnak nevezhetünk. Azt ti., ami az emberi létnek a jellemzője, hogy ti. képes önmagát meghatározni. A tudatos önbirtoklás, a képesség arra, hogy döntsön (latinul ez a liberum arbitrium), ez a szabadságnak a veleje. A szabadságnak a filozófiai fogalma - s ezt rögtön hangsúlyozom, mert mondanivalóm is ezt közelíti meg koncentrikus körökben - nagyon nehezen érthető dolog, annak ellenére, hogy mindnyájan tudjuk, mit jelent az: én döntök. Mindnyájan tudjuk, mit jelent az, hogy egy cselekedet tőlem függ. Én magam határozom meg, hogy mit teszek. A szabadság fogalma ugyanis magába foglalja az önmozgatást: azt, hogy magam határozom meg önmagamat. Ez olyasmit is jelent, mint öntökéletesítés, önkifejlesztés. A paradoxon pontosan az, hogy adok magamnak valamit, amit ez előtt az adás előtt még én sem birtokoltam.

A szabadság jelentései

A szabadság jelentései

Kevés nehezebben meghatározható fogalom van a szabadság fogalmánál. Rövidke kutatásomban is legalább 20-30 definíciót találtam, amiből maximum azt a következtetést vonhattam le, hogy az, hogy mi a szabadság definíciója, az attól függ, hogy mit értünk szabadság alatt. Néhány a meghatározások közül: - A szabadság a szabad elhatározáson alapuló döntések meghozatalának joga. (Ez a meghatározás az önmagával való magyarázás klasszikus esete.) - A fizikai lehetősége annak, hogy az ember akaratának megfelelően cselekedhessék vagy ne tegyen. - A szabadság a szabad akarat. Egy személy akaratának szabadsága - e definíció szerint - abban áll, hogy az illető akarhatta volna másképpen is, mint ahogyan aktuálisan akarta. - Azoknak a jogoknak összessége, amelyek az egyes embernek a társadalomban való lelki, gazdasági s fizikai szabadságát biztosítják. - A függetlenség, a kényszertől való mentesség állapota. - Az emberi kreativitást jelenti. - Korlátozásnélküliség, gáttalanság. - Jogosultság. - Bevett szabályoktól való eltérés, pl. ilyen a költői szabadság (poetica licentia), amely a közönséges nyelvhasználat szabályaitól eltérő kifejezések, szóalakok, mondatszerkezetek használatát jelenti a költői nyelvben, a mérték és a rím kedvéért. - A döntés, választás szabadsága, szemben a szülői, nevelői vagy bármely autoritástól származó befolyásolással, rábeszéléssel vagy ráerőltetéssel.

A szabadságmegváltás és a prémium szabályai

A szabadságmegváltás és a prémium szabályai

A szabadság megváltásának lehetőségét, valamint a prémium, jutalom és bónusz szabályait is rögzíteni kell az új Munka törvénykönyvében (Mt.) a BDO Magyarország Tanácsadó Kft. szerint. A személyzeti tanácsadással is foglalkozó cég csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a szabadságot alapvetően természetben kell kiadni, azonban célszerű lenne lehetővé tenni, hogy ha a munkavállalók ki nem adott szabadsága az évek során egy deklarált irányszámot meghalad, valamelyik érintett fél kezdeményezhesse a szabadság megváltását anélkül, hogy azt jogszabály büntetné.

Akik hisznek Jézus Krisztusban:Élj szabadon a félelemtől!

Akik hisznek Jézus Krisztusban:Élj szabadon a félelemtől!

Lehetséges szabadon élni a félelemtől ebben a veszélyes és kiszámíthatatlan világban? Igen, egyértelműen! Ugyanis a védelem Isten szilárd ígérete. Azonban ez az ígéret nem szól mindenkinek. Csak azoknak, akik az Úrban lakoznak. Lakozni azt jelenti, hogy ott maradni, időzni. A Felséges rejtekében lakozni azt jelenti, hogy folyamatosan egységben maradunk Vele, megtartjuk az Igéjét, és engedelmeskedünk a hangjának. Azok, akik az Úrban lakoznak, nem fognak attól félni, hogy mit tesz az ördög.

Állásszerző önéletrajz stratégiák

Állásszerző önéletrajz stratégiák

Új módszer és ingyenes tippek, amikkel sokkal több interjú meghívást érhetsz el. Megmutatjuk hogy! Mit szólnál, ha szinte minden elküldött önéletrajz után behívnának interjúra? Milyen fantasztikus lenne, ha végre olyan állásod lenne, amit megérdemelsz? Miért nem működnek a hagyományos önéletrajzok? Oldalamon megtudhatod! Eszköztárunkból nem hiányoznak azok a szokatlan módszerek, amiknek köszönhetően több száz pályázatból is kiemelkedik majd az önéletrajzod.

Tuti menü